Back

5 tips voor een egale huid

5 tips voor een egale huid

Een egale huid zonder onzuiverheden: wie wil dat nu niet? Toch kan het om diverse redenen lastig zijn om een egale huid te krijgen. Puistjes, pigmentvlekjes of allergische reacties op bepaalde producten kunnen jouw weg naar een egale huid in de weg staan. Belangrijk om te weten: het niet hebben van een egale huid doet niks af aan je schoonheid! Wil je toch proberen om je huid egaler te krijgen, dan hebben we vijf tips voor je! In dit blog lees je wat ervoor kan zorgen dat jouw huid minder egaal is en wat je kunt doen om een meer egale huid te krijgen.

Een egale huid: get that skin glowing!

Onder een egale huid verstaan we een huid die glad oogt, zonder onzuiverheden. Een egale huid heeft een stralende gloed, een gave textuur en weinig tot geen grove poriën. Het oogt fris en gezond. Zaken als huidveroudering, zonbeschadiging en slechte gezichtsverzorging kunnen er voor zorgen dat je huid een niet of minder egale uitstraling krijgt.

Deze factoren staan een egale huid in de weg

Er kunnen diverse redenen zijn voor een niet-egale huid. Zo kan het zijn dat er teveel talg in de huid zit. Een te grote hoeveelheid aan talg kan - indien het zich vermengd met dode huidcellen - zorgen voor puistjes in het gezicht. Om een te grote hoeveelheid aan talg te voorkomen, is het belangrijk dat je je gezicht goed reinigt. Dat kan bijvoorbeeld met de Himalaya Oil Clear Lemon Face Wash.

Himalaya Oil Clear Lemon Face Wash

Te weinig talg in de huid kan er ook voor zorgen dat de huid niet egaal is. Te weinig talg in de huid zorgt namelijk voor een droge huid. Dit kan schilferigheid, roodheid of glansverlies veroorzaken. Mensen met een droge huid hebben doorgaans meer hydratatie nodig. Heb je last van een droge huid? Een voedende olie of crème kan jouw reddende engel zijn!

Niet alleen de hoeveelheid talg speelt een rol. Een jaartje meer of minder kan helaas ook van invloed zijn op de uitstraling van je huid. Naarmate je ouder wordt, maak je namelijk hormonale veranderingen door en word je steeds meer blootgesteld aan agressieve stoffen van buitenaf. Hierdoor verliest je huid flexibiliteit en kracht. Gelukkig zijn er diverse anti-aging producten op de markt die het verouderingsproces remmen of tegengaan. Bij A&F Cosmetics hebben we een mooie collectie aan anti-aging producten, zoals de Palmer's Cocoa Butter Formula Anti-Aging Smoothing Lotion en de Clear Essence Anti-Aging Toner.

Palmer's Cocoa Butter Formula ani-aging smoothing lotion

Heb jij last van pigmentvlekken? In ons blog over hyperpigmentatie vertellen we je meer over wat dit is en wat je ertegen kunt doen! 

Met deze 5 tips krijg je een egale huid

Ben je er klaar voor om je huid zo egaal mogelijk te maken? Wij geven je tips die je hierbij kunnen helpen!

Tip 1: Een goede huidverzorgingsroutine 

Dit is een weggevertje natuurlijk, maar het hebben of creëren van een goede huidverzorgingsroutine zorgt ervoor dat je jouw huid alles geeft wat ze nodig heeft, zodat jouw huid zo egaal mogelijk wordt. Om de juiste routine te kunnen creëren, is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet. Heb je bijvoorbeeld een droge, vette of gemengde huid? Heb je last van grove poriën? Of ben jij iemand met fijne lijntjes in het gezicht? Dit soort informatie helpt je bij het vinden van de juiste producten die geschikt zijn voor jouw huid.

huidverzorgingsroutine

Een routine bestaat vaak uit meerdere stappen. Bij een huidverzorgingsroutine zijn dit de stappen die wij aanraden om dagelijks te doorlopen: 

  • Stap 1: Reinigen
    Zelfs als je geen make-up draagt, is het dagelijks reinigen van je huid belangrijk. Het verwijdert namelijk het (onzichtbare) vuil wat op je huid terecht komt in de loop van de dag. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen en luchtvervuiling. Maar ook de afvalstoffen die vanuit je poriën naar buiten komen, vervuilen je huid. Zonder een goede reiniging kan het vuil je poriën verstoppen. Het gevolg? Puistjes! Reinig je gezicht dus goed met de juiste producten. Bij A&F Cosmetics ben je aan het juiste adres voor de beste reinigingsproducten, zoals de B.B. Clear cream.
  • Stap 2: Scrubben
    Het is goed om eens in de zoveel tijd je gezicht te scrubben. Doe dit zeker niet te vaak, want bij te vaak scrubben kan er irritatie optreden. Eens per week (en bij een droge huid eens per maand) is voldoende. Het scrubben van de huid verwijdert namelijk de dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Op zoek naar een fijne scrub? Probeer eens de Skin Doctor Aloe Vera Whitening Scrub For Face & Body of de Fair & White Sugar Exfoliator.
  • Stap 4: Crème aanbrengen
    Crèmes zijn geschikt voor een dagelijkse en algemene verzorging om te helpen de huid goed te hydrateren. Een dagcrème beschermt je gezicht voor de dag die nog komen gaat. Een nachtcrème daarentegen helpt de huid aan het einde van de dag te herstellen van blootstelling aan allerlei factoren die de huid kunnen beschadigen. 

huidmasker aanbrengen

Tip 2: Drink veel water

We kunnen het niet genoeg zeggen: drink veel water! Water is heel gezond, ook voor je huid. Het helpt de huid bij het hydrateren van binnenuit. Ons advies? Drink tenminste 2 liter water per dag. 

Tip 3: Houd je telefoonscherm schoon!

Niet de meest voordehand liggende tip, maar een schoon telefoonscherm draagt bij aan het behouden van een egale huid. Vandaag de dag gebruiken veel mensen hun telefoon heel de dag door. Heb je weleens naar het schermpje van je telefoon gekeken? Die is vaak best wel vettig! Als je merkt dat je veel onzuiverheden hebt aan de zijkant van je gezicht, zou dit weleens kunnen komen door je telefoon! Ga maar eens na: we nemen onze telefoon overal mee naartoe, leggen hem overal neer en leggen vervolgens de telefoon aan ons oor, waarbij het scherm vaak het gezicht raakt. Maak je telefoonscherm wekelijks even schoon met 70% alcohol. Dit vermindert of voorkomt onzuiverheden die worden veroorzaakt door je telefoon.

Tip 4: Verwissel vaak je kussensloop

Voor je kussensloop geldt ongeveer dezelfde reden als hierboven. Dode huidcellen, resten van haarproducten, stof… het zijn allemaal stoffen die achterblijven op je kussensloop na een nachtje slapen. Het regelmatig verwisselen van je kussensloop zorgt ervoor dat je gezicht niet teveel in aanraking komt met deze vervuilende resten. En laten we eerlijk zijn: wat ligt er nu lekkerder dan een net gewassen kussensloop! 

Tip 5: Bescherm je huid tegen zonbeschadiging

De straling van de zon veroorzaakt huidveroudering en pigmentvlekjes. Horror natuurlijk, als je juist een egale huid wilt. Bescherm je huid daarom goed tegen de zon. Gebruik dagelijks - ook als de zon niet of weinig schijnt - een dagcrème met SPF. De Makari Summer 2018 Radiance Kit beschermt je huid niet alleen tegen de zon, het exfolieert, verzacht en hydrateert de huid ook nog eens. 

De eerste stap richting een egale huid met A&F Cosmetics

Een egale huid krijg je helaas niet in één dag. Je moet de juiste stappen zetten en geschikte producten voor een langere tijd gebruiken. Pas dan zul je resultaat zien. Met onze tips kun je in ieder geval de eerste stappen zetten richting een egale huid. Bij A&F Cosmetics vind je alle producten die je nodig hebt om een egale huid te creëren, ongeacht wat voor huidtype je hebt. Happy shopping!