Back

Make-up tips voor de donkere huid

Make-up tips voor de donkere huid

Welke huidskleur je ook hebt, voor iedereen werkt make-up aanbrengen op dezelfde manier. Wel is het zo dat bepaalde type producten of kleuren je beter of minder goed staan, afhankelijk van de huidskleur die je hebt. Heb je een donkere huidskleur? Dan zijn er ook bepaalde technieken die je kunt gebruiken waarmee je jouw make-up look net dat beetje extra geeft. In dit blog geven we je tips en tricks om jouw gezicht het mooist te laten stralen.

Tip 1: Reinig je huid goed voordat je make-up aanbrengt

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je elke dag je huid goed reinigt. Niet alleen verwijder je hiermee het vuil van je gezicht, je zorgt er ook voor dat de make-up die je daarna aanbrengt, mooier op je huid ligt. Scrub je gezicht en breng een fijne dagcrème aan, daarna kan je make-up routine van start gaan!

Tip 2: Foundation gets the skin glowing! 

Een donkere huid is over het algemeen iets vetter dan een lichte huid. Hierdoor zijn de poriën ook vaak wat grover. Het is daarom aan te raden om een foundation te kiezen op oliebasis, in plaats van op waterbasis, omdat een foundation op oliebasis minder in de poriën zal gaan zitten. Tegenwoordig is het gelukkig makkelijker geworden om een foundation te vinden die perfect is voor de donkere huid. In onze webshop vind je een groot assortiment aan foundations en concealers in donkere tinten

Maar, met alleen een foundation ben je er vaak nog niet. Het kan namelijk zijn dat, door de aanwezigheid van veel pigment, zich donkere plekken rond je mond en bij de haarlijn hebben gevormd. Ook kunnen oneffenheden grijzig ogen. Daarom is ons advies om een oranje of gele corrector concealer te gebruiken, waar je vervolgens de foundation overheen aanbrengt. Over het algemeen zijn concealers en foundations met een warme ondertoon aan te raden voor mensen met een donkere huid, omdat warme ondertonen de huid oplichten en laten stralen, terwijl koele ondertonen de huid juist grauw kunnen maken. 

Om te zorgen dat je huid niet vettig wordt gedurende de dag, kun je na het aanbrengen van een foundation je gezicht afpoederen met een poeder. Neem ook meteen je oogleden daarin mee, om te voorkomen dat de oogschaduw in de lijnen van je oog gaat zitten later op de dag.

Tip 3: Kleur, kleur en nog meer kleur

Lichte kleuren of producten met weinig pigment vallen helaas snel weg op een donkere huid. Het voordeel is daarmee wel dat je met een donkere huidskleur helemaal los kunt gaan met fellere kleuren en metallic tinten. Want waar deze vaak hard of zelfs clownesk kunnen ogen bij mensen met een lichte huidskleur, staan deze juist prachtig bij mensen met een donkere huidskleur.

Pasteltinten en zilverkleurige pigmenten kunnen soms de donkere huid juist grauw laten ogen. Kleuren die erg goed op een donkere huid uitkomen zijn: goud, turquoise, paars en intense pruimkleuren

Tip 4: Durf op te vallen!

Waar lichte kleuren snel weg kunnen vallen op een donkere huidskleur, geldt dat ook voor bepaalde make-up producten, zoals eyeliner. Kies voor een eyeliner in een andere kleur dan zwart en/of wees niet bang om deze wat heftiger aan te zetten. Je kunt je ogen een meer open look geven door de waterlijn van je oog in te kleuren met een peachy oogpotlood. 

Ook in het geval van bronzer, blush en highlighter hoef je niet snel bang te zijn om te veel aan te brengen. Een opvallende blush of bronzer en goud- of brons kleurige highlighter staan juist ontzettend mooi bij mensen met een donkere huidskleur. 

Als je helemaal een feestje wil maken van je make-up look, gebruik dan een mascara in een felle kleur

Tip 5: It’s all about strategy

Make-up werkt perfect om bepaalde features van je gezicht te bedekken, maar ook om bepaalde features juist naar voren te halen. Mensen met een donkere huid hebben vaak een wat bredere neusbrug, maar als jij graag optisch een smallere neus wil creëren, teken dan je wenkbrauwen iets dichter bij elkaar, bijvoorbeeld met de La Girl Brow Pomade. Of als jij prachtige volle lippen hebt, maak ze dan eerst wat egaler met een beetje foundation en kleur ze daarna in met een prachtige volle, rode kleur. 

AF Cosmetics verkoopt make-up speciaal voor de donkere huid 

In de webshop van A&F Cosmetics vind je diverse make-up speciaal voor de donkere huid. Deze make-up past bijvoorbeeld goed bij de huidtint of houdt de huid goed mat gedurende de dag. Dit zijn onze favoriete producten: 

Lipgloss, baby!

De LA Girl Plumping Lipgloss heeft een prachtige pruimkleur, is dekkend en geeft je lippen een prachtige glans. Daarnaast heeft de lipgloss een plumping effect en is hij verrijkt met vitamine E, zodat je lippen ook nog eens verzorgd worden. Dit item mag echt niet ontbreken in jouw handtas!

Een gezichtspoeder, maar dan beter

De Black Opal Invisible Oil Blocking Loose Powder is speciaal ontwikkeld om een vettige huid tegen te gaan. Deze poeder is geschikt voor diverse huidtinten en maakt je huid mooi mat. Zeg de vette huid dus maar vaarwel, en kies voor deze rijke gezichtspoeder.

But first… lipstick!

Een gewaagde keuze, maar ook zeker een aanrader: De MiMax Make-up MiMax High Definition Lipstick. Deze prachtige goudkleurige lipstick blijft langdurig zitten en geeft je lippen een glamoureuze uitstraling. De perfecte lipstick voor wanneer je op wilt vallen tijdens een avondje uit!

Mascara is a girl's best friend

Laat je ogen spreken met deze waterresistente LA Girl Volumatic Mascara. Hij geeft je wimpers volume en maakt ze intens zwart. En hoewel de mascara waterproof is, is hij aan het einde van de dag makkelijk te verwijderen.

99 problems, but my brows ain’t one

Wenkbrauwen tekenen: het is een vak apart. Maar, met de LA Girl Brow Pomade ben jij klaar voor de perfecte wenkbrauwen. De La Girl Brow Pomade is perfect om jouw wenkbrauwen mee bij te tekenen. Dit product is namelijk waterresistent, blijft de hele dag goed zitten en werkt makkelijk en snel. Dit wenkbrauwproduct is er in zes verschillende kleuren. Dit item mag zeker niet missen in jouw dagelijkse make-up routine!