Back

Dit is alles wat je moet weten over Pretty Curly Girl

Dit is alles wat je moet weten over Pretty Curly Girl

Hét merk voor jouw Curly Girl routine? Dat is zonder twijfel Pretty Curly Girl. Dit van oorsprong Nederlandse merk biedt alle producten die jij nodig hebt voor de verzorging en styling van jouw krullen. Of je nu een subtiele slag in je haar hebt of dagelijks de strijd aangaat met kroeshaar: deze producten mogen niet missen in jouw routine. Wij nemen je in dit blog mee in het verhaal achter Pretty Curly Girl en vertellen je alles over de perfecte producten voor krullend haar.

Het verhaal achter Pretty Curly Girl

De vrouw achter het merk, Hanan, is geboren en getogen in Nederland met Marokkaanse roots. Het hebben van krullen is voor haar altijd een uitdaging geweest. Als kind wist haar moeder niet hoe ze met haar krullen om moest gaan. Het haar dagelijks borstelen bleef een pijnlijke ervaring, die ook de nodige strijd met zich meebracht. Ook toen Hanan wat ouder werd, bleef het lastig om geschikte producten voor krullen te vinden. Het hebben van slechte haardagen werd normaal en ze droomde er vaak van om steil haar te hebben. Op latere leeftijd besloot Hanan het heft in eigen handen te nemen, en richtte ze Pretty Curly Girl op. Met meer dan 100 retailers wereldwijd is het haar missie om meiden met krullend haar hun dromen te laten volgen. 

De Curly Girl methode

Nog niet heel lang geleden maakte Pretty Curly Girl kennis met de Curly Girl Methode (GC-methode). Deze methode is een unieke vorm van haarverzorging voor natuurlijk krullend haar. Je leest meer over de Curly Girl methode in ons blog. Met de komst van de CG-methode, was er eindelijk ruimte voor een krullenwereld met geweldige haardagen. Er ging een wereld open voor Hanan, maar het bleef lastig om erachter te komen of een product CG-proof was of niet, omdat dit niet duidelijk op de verpakkingen zichtbaar was.

Het krijgen van een dochter met krullend haar gaf vervolgens de doorslag voor het ontwikkelen van een eigen merk. Een merk waarbij de labels zo duidelijk zijn dat direct zichtbaar is of het product CG-proof is, gemaakt van ingrediënten die werken voor je krullende haar. Dit betekende het ontstaan van Pretty Curly Girl!

Producten voor krullend haar

Het mag duidelijk zijn: Pretty Curly Girl is een merk dat zich volledig richt op de verzorging van krullend haar. Maar, het is ook een merk met een ruim assortiment. En hoe weet je nu welke producten je het beste kan kiezen? Wij nemen je mee in het assortiment van Pretty Curly Girl!

Get fresh met een goede shampoo

Wie bekend is met de Curly Girl methode, kent ook het principe van een Reset Shampoo (die shampoo waarmee je alle troep, lees: siliconen, minerale oliën, etc., uit je haar verwijdert). Na het gebruiken van deze shampoo voelt je haar stroef, maar dat is volkomen normaal! Klaar met de reset wash? Gebruik dan de Peppermint Fresh co-wash. Dit is een shampoo die je haar op milde wijze reinigt. 

Ben je meer toe aan een intensieve wasbeurt? Gebruik dan de Peppermint shampoo. Deze is behoorlijk dik van structuur en je hebt er maar weinig van nodig. De Peppermint shampoo laat een tintelend gevoel achter op de hoofdhuid. Bijkomend voordeel: dit verhoogt de bloedcirculatie en zorgt voor een gezondere omgeving voor haargroei. Niet alleen mooie krullen, maar ook nog eens prachtig lang!

Peppermint Clean Shampoo

Niet zo’n fan van tubes op de doucherand? Dan is de Shampoo Bar van Pretty Curly Girl misschien iets voor jou! Deze wordt geleverd met een opbergzakje, zodat je hem goed kunt laten drogen en opbergen.

Geef je haar wat extra’s met een fijne conditioner

Als curly girl herken je vast het gevoel dat je haar behoefte heeft aan wat extra’s. Helaas hebben we niet altijd tijd om een uur met een masker rond te lopen. Een goede conditioner kan de oplossing zijn! De Bye Bye Tangles & Knot conditioner van Pretty Curly girl kun je bijvoorbeeld op verschillende manieren gebruiken: om te ontklitten, als korte treatment én als leave-in. De conditioner is heerlijk dik en niet waterig. Je voelt meteen dat je haar wordt gevoed. 

Na je douche routine nog steeds behoefte aan wat extra aandacht voor je lange krullen? Probeer dan eens de Extra Loving Leave-In conditioner. Je verdeelt de conditioner over de lengtes van je haren en kamt hem door met een grove kam. Hierna kun je je mooie krullen nog extra inknijpen (ondersteboven). Je laat de Leave-In gewoon in je haar zitten en kan hierna verder met je routine!

Extra Loving Leave In Conditioner

Naast de ‘gewone’ en leave-in conditioner, heeft Pretty Curly Girl nog twee producten aan haar conditioner assortiment toegevoegd: de Intense Moisture Deep Conditioner en de Intense Protein Deep Conditioner. De Intense Moisture Deep Conditioner is een heerlijk voedend haarmasker waarmee je jouw haar van extra vocht voorziet. De Intense Protein Deep Conditioner is een heerlijke proteïne behandeling die heel geschikt voor haar dat beschadigd is door bijvoorbeeld krullen, hitte of chloor. Beide producten zijn op zijn best wanneer je ze elke week 1 keer gebruikt. 

Stylingproducten voor iedere haarroutine

Voor het stylen van je krullen hebben wij onze favoriet voor je geselecteerd: de Magical Flaxseed Gel. Niet zonder reden magisch te noemen. Deze styling gel geeft je pluisvrije, glanzende krullen die dagenlang goed blijven zitten. Maar, hier houdt het niet bij op. Pretty Curly Girl heeft nu ook het Flaxseed Styling Serum. Dit serum is dunner van structuur, maar zorgt ook voor prachtige, pluisvrije krullen. Extra voordeel: het serum droogt sneller dan de gel en maakt je krullen iets minder hard. Hou je niet van gel, maar heb je wel behoefte aan wat extra volume en versteviging in je haar? Probeer dan eens de Airy Volume Foam. Het schuim geeft je haar net die boost die het nodig heeft.

Flaxseed styling serum

Als je nu denkt het beste van Pretty Curly Girl gezien te hebben, dan hebben we nog iets voor je! Sinds kort heeft het merk ook twee refresh sprays in het assortiment. Een met en een zonder proteïne. De Rose Water Refresh Spray is perfect om je haar mee te refreshen na een nacht slaap. Het enige dat je hoeft te doen is te sprayen, pluis glad strijken en de krul er weer inknijpen. Binnen no-time ben jij klaar voor de dag!

Voor de kleine krullenbollen: Curly Star!

Pretty Curly Girl is natuurlijk ontstaan als oplossing voor alle problemen die curly girls ervaren met hun haar. Hier horen ook onze kleine krullenbollen bij. Daarom is er sinds kort een speciale kinderlijn, genaamd Curly Star. In deze lijn vind je alle producten voor de haarroutine van je kind met krullend haar. De Gentle Shampoo is doorzichtig, vloeibaar en fijn in gebruik. Plus het laat geen stroef haar achter na de wasbeurt! Voor extra zachte krullen die lekker fris ruiken is er de Soft Conditioner. Deze conditioner is ook als leave in te gebruiken. 

Voor de ultieme styling is er de Liquid Gel. De gel is lekker dun en daardoor makkelijk te verdelen. Je kunt hem gebruiken op droog en nat haar. Voor nat haar geldt: even de krul erin knijpen, kort föhnen met de diffuser en verder op laten drogen. Het resultaat is een hele blije mini met prachtige krullen!

Curly Star kinderlijn

Keep it simple routine

Ben je overweldigd door alle informatie over de producten van Pretty Curly Girl? Dat begrijpen we maar al te goed! Om het makkelijker voor je te maken, hebben we een bundel samengesteld met 4 producten uit het assortiment van Pretty Curly Girl. In deze Keep it simple routine vind je de Peppermint Clean shampoo, de Bye Bye Tangles Conditioner, de Leave-In conditioner en de Strong Hold Gel. Zo ga je goed van start met je Curly Girl methode, en heb je een optimale eerste kennismaking met Pretty Curly Girl. You’re welcome!

keep it simple routine

Shop jouw Pretty Curly Girl producten bij A&F Cosmetics

Als we je nu nog niet overtuigd hebben, dan weten wij het ook niet meer. De producten van Pretty Curly Girl zijn perfect voor de verzorging van krullend haar. Met een uitgebreid assortiment van producten, gemaakt van alleen maar ingrediënten die goed zijn voor je haar, ga jij goed van start met de Curly Girl methode. Of misschien ben je al een tijdje bezig? Dan is het in ieder geval leuk om eens te werken met nieuwe producten. We kunnen met zekerheid zeggen: het zijn echte aanraders!