Back

Tips voor de haarverzorging van kinderen

Tips voor de haarverzorging van kinderen

Voor kinderen zijn er niet zoveel haarproducten als voor volwassenen en eigenlijk blijf je met veel vragen zitten. Hoe vaak was je de kinderhaartjes? Hoe zit het met krullen van kinderen? Hoe verzorg je het haar van je kind nou het beste? Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet en beantwoorden ze graag voor je. Scroll dus snel verder en lees onze tips voor de beste haarverzorging van kinderen

Hoe vaak was ik het haar van mijn kind?

De haartjes van je kind hoef je niet zo vaak te wassen als het haar van volwassenen, het haar wordt namelijk nog niet zo snel vet. Eén keer per week is zelfs al voldoende. Let meer op wat je ziet en ruikt: zie je dat het haar plakkerig wordt of ruikt het niet fris, dan is het tijd voor een wasbeurt. Of natuurlijk als je kind even flink heeft geravot in de zandbak.

Hoe was ik het haar van mijn kind?

Voordat je het haar wast, is het goed om het haar door te borstelen. Zo haal je alle klitten er alvast uit. Was het haar van je kind gelijk zodra hij/zij in het bad zit. Zo voorkom je dat je kind het bad al helemaal beu is en je zijn/haar haren nog moet wassen. Maak het haar nat met lauw water en masseer de shampoo zachtjes in. Spoel vervolgens de shampoo goed uit.

Hoe verzorg ik de krullen van mijn kind?

De haarverzorging van een kind met krullen kan nog wel eens lastig zijn. Dat is voor ons volwassenen al het geval! Gelukkig is er een goede manier om er mee om te gaan. Je kunt namelijk voor kinderen ook de Curly Girl methode gebruiken! De CG methode werkt met alleen maar goede ingrediënten. Dus geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol. Wil je meer weten over de Curly Girl methode? Lees dan ons blog! Deze methode kun je ook toepassen op je kind. Zo leren ze op jonge leeftijd al van hun krullen te houden!

Wat is de beste shampoo voor mijn kind?

Hoewel het heerlijk ruikt, is het beter om een kindershampoo te kiezen zonder parfum. De Curly Star Gentle Shampoo zonder parfum bijvoorbeeld. Deze shampoo is ook zeer geschikt voor de Curly Girl methode. Het is een proteïne vrije shampoo die het haar verzacht en reinigt, zonder het uit te drogen. Ideaal voor baby’s en kinderen van alle leeftijden. Alle producten van Curly Star zijn vegan en gemaakt van 98% natuurlijke ingrediënten.

Curly Star gentle shampoo

Heeft mijn kind conditioner nodig?

Conditioner? Is dat niet wat overdreven? Absoluut niet! Kinderen met lang haar, en vooral kinderen met krullen, hebben veel last van klitten. Het haar kammen is dan ook vaak pijnlijk. Om dit te vergemakkelijken is conditioner voor je kind een uitkomst. 

De Curly Star 2in1 Soft Conditioner zonder parfum is een goede conditioner voor kinderen met krullen, welke het haar makkelijk doorkambaar maakt. Ook dit product past perfect in de Curly Girl methode. Het product is 2in1 omdat het als conditioner gebruikt kan worden, maar ook als leave-in. Je kunt na het aanbrengen dus kiezen of je het uitspoelt of dat je het in laat werken voor een extra treatment.

Heb je geen zin om eerst een shampoo te gebruiken en vervolgens ook nog een conditioner aan te brengen? Dan zijn er ook shampoo en conditioner in één! Zoals de Shea Moisture Coconut Hibiscus Kids Shampoo & Conditioner. De natuurlijke ingrediënten zorgen voor zacht en glanzend haar met minder knopen en klitten.

Shea Moisture coconot kids shampoo en conditioner

Hoe verminder ik de klitten van het haar van mijn kind?

Zoals hierboven al benoemd kan conditioner enorm helpen bij het verminderen van klitten, maar je kunt meer doen. Je kunt namelijk ook een detangler product gebruiken. Voordat je het haar van je kind gaat kammen, spray je dit product in het haar en het wordt veel soepeler en gemakkelijker te kammen. Bijvoorbeeld met de Shea Moisture Coconut Hibiscus Kids Detangler. Dit product voedt het haar met kokosnootolie en hibiscus extract, wat zorgt voor hydratatie en bescherming van het haar. Het geeft de krullen ook een speelse bounce. 

Hoe style ik het haar van mijn kind?

Het haar van je kind is helemaal gekamd en klaar, maar wat nu? Dan is het tijd voor styling! Je kunt eigenlijk alle kanten op. Met lang haar kan het leuk zijn om een staart of vlecht te maken, maar vooral met krullen is los haar prachtig. Wel heeft het meestal nog wat extra’s nodig om de krullen mooi te vormen en te laten glanzen, zonder dat het pluist. Hiervoor kun je de Curly Star Liquid Gel zonder parfum gebruiken. Je kunt deze gel op droog en op nat haar gebruiken. Het leven met een kind is al druk zat, dus net wat jou uitkomt. Kneed het in het haar van je kind en de natuurlijke ingrediënten geven definitie en pluisvrije krullen.

Curly Star liquid gel

We hopen dat je met deze tips beter weet hoe je het (krullende) haar van je kind kunt verzorgen. Tip van ons: alle producten van Curly Star zijn ook verkrijgbaar als set met shampoo, conditioner en gel.

Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »