Terug

4 redenen waarom coconut oil niet mag ontbreken in jouw verzorgingsroutine

4 redenen waarom coconut oil niet mag ontbreken in jouw verzorgingsroutine

Coconut oil is een natuurlijk product dat al veelvuldig wordt gebruikt in de keuken. Het is niet alleen een smaakmaker die tropische aroma’s aan je gerecht toevoegt. Je kan het namelijk ook heel goed gebruiken voor je uiterlijke verzorging. In dit blog duiken we in de wereld van coconut oil en ontdek je hoe je jouw huid en haar kan verbeteren dankzij dit wondermiddel.

1. Houd je huid soepel en gezond

Coconut oil staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen en is dus een uitstekend middel om jouw huid soepel en gezond te houden. Door de verzadigde vetzuren vormt het een beschermende laag op het huidoppervlak, waardoor vocht wordt vastgehouden. Een echte aanrader is de Coconut Oil Formula Coconut Hydrate Body Lotion 400ml. Als je littekens op je lichaam hebt, kan het regelmatig aanbrengen van coconut oil de huidtextuur verbeteren en de verschijning ervan verminderen. 

Coconut Oil Formula Coconut Hydrate Body Lotion 400ml

2. Een egale en verjongde huid 

Vooral bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis kan coconut oil jeuk en irritatie verminderen. Het product is van onschatbare waarde als je ontstekingen en rode plekken op je huid wil verminderen. De aanwezige vitamine A die in deze coconut oil zit, zorgt voor vernieuwing van de huidcellen. 

Bovendien wordt coconut oil snel door de huid opgenomen, het voelt dus niet vet aan, maar het laat een heerlijke zijdezachte afwerking achter. Je kan de lotion natuurlijk ook gebruiken om een heerlijke massage te geven of te ontvangen. Zo kun je echt even lekker ontspannen. In onze webshop kan je verschillende soorten body oils verkrijgen. Probeer dan ook zeker onze Coconut Oil Formula Coconut Hydrate Body Oil.   

Coconut Oil Formula Coconut Hydrate Body Oil 150ml

3. Diepe voeding voor glanzend haar

Voor glanzend en gezond haar kun je coconut oil gebruiken als een diepe conditioner of als een pre-shampoo behandeling. Door een coconut oil te gebruiken als een diepe conditioner wordt je haar gevoed en gehydrateerd, omdat de olie diep binnendringt in de haarzakjes. Het helpt om de droogheid te verminderen en de algehele conditie van je haar te verbeteren. Eiwitten zijn van essentieel belang, omdat dit de bouwstenen zijn voor gezond haar. Coconut oil vermindert het verlies van deze bouwstenen. Een van onze favorieten is de Cantu Beauty Leave-In Conditioner.

Cantu Beauty Leave-In Conditioner

4. Bescherming tegen externe schade

Coconut oil kan je haar binnendringen en beschermen tegen externe schade. Het beschermt je haar tegen de hitte, zonlicht en vervuiling. Op een warme zomerdag kunnen deze producten dus zeker van pas komen:

Vooral bij lang haar kunnen deze producten helpen haarbreuk te verminderen, waardoor je haar er langer gezond blijft uitzien. Naast alle gezondheidsvoordelen kan je de coconut oil ook gebruiken als een natuurlijk haarstylingproduct. Voor het temmen van kroeshaar kan je dit product ook heel goed gebruiken.

Coco Wash – Coconut Milk Conditioning Cleanser (355ml)

Shop Coconot Oil nu in onze webshop!

Het is dus wel duidelijk dat coconut oil veel te bieden heeft. Voeg het toe aan je routine en geef je lichaam en haar de verzorging die ze verdienen. Kijk eens op onze webshop voor alle coconut oil producten. Mocht je nog vragen hebben over een van onze producten of hulp nodig hebben, neem dan vooral contact met ons op.