Terug
usp-1
Snelle levering

Voor 15:00 uur besteld = morgen in huis

usp-2
De beste kwaliteit

Keuze uit de beste merken

usp-3
Hulp nodig?

Bel ons op: 070 388 8790

usp-4
Gratis retour

Retourzending is kostenloos

De beste producten voor de Curly Girl methode koop je bij A&F Cosmetics

Bij A&F Cosmetics bestel je de beste producten om jouw Curly Girl methode te starten. Krullend haar hebben is een zogenoemde ‘’blessing and a curse’’. Krullen zijn prachtig maar het in model brengen en in bedwang houden van je krullen blijft een strijd. Daarom is er in 1991 een speciale methode ontwikkelt om krullend haar op de perfecte manier te verzorgen. De Curly girl methode!

Krullend haar verzorgen met CG-producten

Om jouw krullende haar goed te verzorgen raden wij producten aan die helemaal CG-proof zijn. De Curly Girl methode biedt een stappenplan voor iedereen met krullend haar om de perfecte verzorgingsroutine te hebben voor je krullende haar. In de loop van de jaren is de Curly Girl methode verder ontwikkelt om meer krullende haartypes te helpen. In de kern zegt de Curly Girl methode dat je alleen maar producten gebruikt die CG-proof zijn. Dit zijn producten die geen sulfaten, minerale olie, siliconen, wax en alcohol die uitdroogt als ingrediënt gebruiken. Bij A&F cosmetics vind je een mooie selectie van:

Curly Girl producten voor ieder haartype

Voordat je de beste Curly Girl producten bestelt, is het belangrijk dat je weet wat voor haartype je hebt. De Curly Girl methode is enorm ontwikkeld in de afgelopen jaren waardoor het te gebruiken is voor ieder soort krullend haar. Echter is het wel van belang om eerst te kijken wat voor haar eigenschappen jouw haar heeft. Er zijn namelijk een aantal haar eigenschappen die van belang zijn bij de Curly Girl methode. Deze haar eigenschappen zijn:

  • Krultype
  • Dikte
  • Hoeveelheid haar
  • Porositeit
  • Elasticiteit

Deze haar eigenschappen verschillen per krullend haar type. Het is dus van belang om eerst te kijken naar de eigenschappen van jouw krullend haar en hier jouw producten op aan te passen. Mocht je meer uitleg willen over wat de eigenschappen precies inhouden. Lees dan ons blog over wat je moet weten over de Curly Girl methode.

Producten zonder siliconen, parabenen en sulfaten

De Curly Girl methode is de perfecte methode voor het krijgen van prachtig krullend haar, omdat er enkel producten worden gebruikt die vrij zijn van siliconen, parabenen en sulfaten. Om de methode succesvol te doorlopen, is het belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Bestel jouw Curly Girl-producten eenvoudig in de webshop van A&F Cosmetics. 

Start de Curly Girl methode met een zuiverende shampoo

Dit is misschien een beetje raar en tegenstrijdig maar je begint de Curly Girl methode met een final wash. Een laatste wasbeurt met een zuiverende shampoo waar sulfaat in zit. A&F Cosmetics heeft een aantal perfecte shampoos die ideaal zijn voor het zuiveren van je haar voordat je start met de Curly Girl methode. Zo hebben we een heerlijke lavender shampoo of ginger shampoo. Dit is bedoeld om alle resten van overige stoffen waaronder siliconen uit je haar te spoelen. Het is natuurlijk ook een mooie afsluiting van de wasbeurten hoe je ze gewend bent. 

De beste Curly Girl Shampoo voor de CG methode

We beginnen de Curly Girl methode officieel met een goede Curly Girl shampoo. Het is belangrijk dat je begint met het wassen van je krullend haar. A&F Cosmetics heeft een aantal merken die verschillende CG-proof shampoos verkopen, zoals African pride of Curly secret. Het is enorm belangrijk dat je je hoofdhuid minimaal een minuut inmasseert met de shampoo. Doe dit alleen inmasseren met je vingers of met een speciale borstel zoals de Curly Secret scalp borstel.

Gebruik een CG-proof conditioner, maar geen borstel

De volgende stap in het CG-stappenplan is een Curly Girl conditioner, en wees niet te zuinig! Zorg ervoor dat je ook hier een conditioner gebruikt die CG-proof is. Zo zijn de merken Flora & Curl en Shea Moisture echte aanraders! Breng een goede laag conditioner aan op je haar. De onderste laag van je krullend haar moet bedekt zijn waardoor het zelfs ‘’slijmerig aanvoelt’’. Laat nu de conditioner een tijdje intrekken en spoel zachtjes de conditioner uit. Het is belangrijk om nog een beetje conditioner te laten zitten om je haar te ontklitten. Gebruik voor het ontklitten alleen je vingers. Borstels kunnen je krullen beschadigen!

Diverse Curly Girl styling producten voor krullend haar

Na een uitgebreide wasbeurt met shampoo en conditioner, kunnen we starten met het stylen van jouw prachtige krullen met Curly Girl styling producten! Als je de stappen goed hebt gevolgd is je haar nu zuiver en ontklit. Bij A&F Cosmetics hebben wij een geweldige variëteit aan merken die de beste producten aanbieden voor het stijlen van verschillende soorten krullend haar! Zo hebben MielleTrepadora en Aunt Jackie’s de beste styling producten voor krullend haar.

A&F Cosmetics heeft alle droogproducten voor de Curly Girl methode

De laatste stap van de Curly Girl methode is het droogmaken van je krullen. Het is funest om je krullen te drogen met een handdoek. Je kunt gebruik maken van een katoenen T-shirt of een van de micro doeken van Flora & Curl. Hierbij wikkel je je krullen een voor een in de doek of het T-shirt en dep je als het ware, je krullen droog. Hierna kun je je haren laten drogen door de lucht. Mocht je toch sneller droog haar willen kun je een föhn met diffuser gebruiken. Let op! Zet de temperatuur laag.

Koop al je Curly Girl methode producten bij A&F Cosmetics

De Curly Girl methode in combinatie met de beste producten is voor jou the way to go. Dit is hoe jij zorgt dat jouw krullend haar perfect blijft krullen. De laatste stap van de CG methode is herhaling. De Curly Girl methode staat en valt met herhaling. Het is dus van belang om consistent de stappen te volgen. Gelukkig koop je bij A&F Cosmetics alle producten die je nodig hebt voor de CG methode!