Terug

5 stappen voor de perfecte doucheroutine

5 stappen voor de perfecte doucheroutine

5 stappen voor de perfecte doucheroutine

Wist je dat er een kunst schuilt in het nemen van de perfecte douche? Iedereen wil natuurlijk een zijdezachte huid en stralend haar en dat begint allemaal met je doucheroutine. De volgorde van je routine zorgt ervoor dat je lichaam op de juiste manier wordt gereinigd. Laten we samen ontdekken wat de perfecte doucheroutine is. 

1. Je haar eerst wassen, is een game changer

De eerste stap die je neemt, is je haar wassen. Door eerst je haar te wassen kun je alle oude producten verwijderen. Wanneer je stylingproducten of andere producten hebt gebruikt, kunnen deze zich ophopen op je haar en hoofdhuid. Je haar wordt dus grondig gereinigd als je je haar als eerst wast. Deze ApHogee Deep Moisture Shampoo is een goede optie voor diepe reiniging. Nadat je haar is gereinigd, breng je de conditioner aan. De Ayurvedic Deep Conditioner verzorgt je haar en voorkomt klitten. Zorg ervoor dat je haar helemaal is uitgespoeld voordat je naar stap twee gaat. Zo voorkom je dat de haarproducten op je lichaam blijven zitten en je poriën verstopt raken.

  ApHogee Deep Moisture Shampoo.png  Ayurvedic Deep Conditioner.png

2. Het geheim van lichaamsreiniging

De tweede stap is je lichaam reinigen. Je gaat al het vuil dat je net uit je haar hebt gewassen, van je lichaam af wassen. Het beste is om een milde en hydraterende bodywash te gebruiken. Pak een washandje of een spons om al de dode huidcellen van je lichaam af te wassen. Je kunt er ook voor kiezen om eenmaal per week een scrub te gebruiken. Met Fair & White exfoliating shower gel laat je je huid weer stralen en voelt het zijdezacht aan. 

Fair & White exfoliating shower gel.

3. De kracht van gezichtsreiniging onder de douche 

Als je je gezicht in de douche wilt reinigen, gebruik dan een milde gezichtsreiniger. De stoom van het warme water zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan, het is dus handig om je gezicht te wassen onder de douche. Op deze manier haal je echt al het vuil weg. Cetaphil gentle skin cleanser zorgt voor een diepe reiniging zonder dat je huid beschadigd wordt.

Cetaphil gentle skin cleanser.

4. Scheren onder de douche: de sleutel tot een gladde huid

Het warme water van de douche verzacht de haren op de huid, waardoor ze gemakkelijker te scheren zijn. Het is dus eigenlijk beter om je te scheren onder de douche, want je kan op deze manier scheerirritatie voorkomen. Doordat je eerst een scrub heb gebruikt in de vorige stap, kun je de haartjes korter scheren. Let op: gebruik nooit een scrub nadat je geschoren hebt. Dit kan scheerirritatie veroorzaken. Scrub daarom altijd voordat je gaat scheren! Naast dat het voor je lichaam goed is om onder de douche te scheren, geeft het ook minder rommel. Dat scheelt je weer poetswerk voor de wastafel!

5. Hydrateer je huid

Direct na het douchen, terwijl je huid nog vochtig is, breng je een hydraterende lotion aan. Zo voorkom je vochtverlies. Je kunt Coconut Hydrate Bodylotion gebruiken voor een optimaal zachte huid. Gebruik altijd bodylotion nadat je gedoucht hebt! Als je dit niet doet, wordt je huid droog en kun je sneller rimpels ontwikkelen.  

Coconut Hydrate Bodylotion.

Volg de 5 gouden stappen voor onder de douche

Deze 5 stappen tijdens het douchen zorgen ervoor dat jouw haar en huid stralend en zacht worden! Een stralende huid en gezond haar zijn binnen handbereik met de juiste zorg en aandacht. Als je nog vragen hebt over hoe je het beste voor je haar en huid kunt zorgen tijdens het douchen, neem dan contact op.