Terug

5 tips voor een succesvolle Curly Girl Methode!

5 tips voor een succesvolle Curly Girl Methode!

5 tips voor een succesvolle Curly Girl Methode!

Je bent het vast weleens tegengekomen op social media: de curly girl methode! Je ziet het voorbij komen op Tik Tok of op Pinterest, maar wat houdt deze methode nu precies in? Hoe zorg je ervoor dat jouw krullen met deze methode gedefinieerd worden? De curly girl methode is bedacht door Lorraine Massey en het draait allemaal om het vermijden van schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, siliconen en parabenen. Met deze tips zijn jouw krullen binnen de kortste keren weer helemaal gezond!

1. Vermijd het gebruik van hitte!

Het gebruik van een stijltang of een krultang kan je krullen ernstig beschadigen! Het is dus belangrijk dat je hiermee stopt, als je wilt dat deze methode gaat werken. Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een diffuser op een lage stand om je krullen op een zachte manier te drogen zonder hitte te gebruiken. Zeker in deze tijd van het jaar is het belangrijk om niet met nat haar naar buiten te gaan. De kou kan namelijk ook je haar beschadigen. Scrunch dus je haar zacht met de diffuser om pluis haar te voorkomen. Tip: gebruik hierbij het Bye Bye Frizz Serum.

Bye bye frizz serum

2. Was je haar niet te vaak!

Als je golvend haar hebt, hoef je je haar maar 1x per week te wassen. Heb je een meer krullend haar type? Was dan je haar maar 1x in de tien dagen. Krullend haar wordt over het algemeen minder snel vettig en het is daarom dus ook niet nodig om je haar zo vaak te wassen. Dit brengt alleen maar meer schade aan je krullen. Wanneer je je haar gaat wassen is het belangrijk dat je producten gebruikt die curly girl proof zijn. Breng eerst deze Deep Cleansing Shampoo aan. Dit is een sulfaatvrije diepe reinigingshampoo. Gebruik daarna een Intense Moisture Deep Conditioner om een hydratatie boost aan je krullen te geven! 

Deep cleansing shampooIntense moisture deep conditioner

3. Kam je krullen niet te vaak door!

Door je krullen met een borstel of een kam te ontklitten breekt je haar af en dit maakt het ook lastiger om je haar te laten groeien. Dat willen we natuurlijk niet! Het is daarom beter om je haar te ontklitten met je vingers. Wist je dat als je je vingers gebruikt, je ook beter de producten in je haar masseert. Dit zorgt voor een betere hydratatie! Door deze ontklitter te gebruiken tijdens het detangelen, maak je het proces makkelijker. Het beste is om je haar te ontklitten tijdens het douchen als je haar nat is en doordrenkt met conditioner

Curl rescue refresh spray

4. Breng je krullen in model!

Nu is het nog de kunst om je krullen mooi in model te brengen en te houden! Als je klaar bent met douchen spoel je je haar uit met koud water om je haarschubben te sluiten. Terwijl je haar nog nat is, scrunch je een beetje water uit je haar en ga je met je hoofd voorover hangen. Je brengt een leave-in conditioner in en wees hier niet te zuinig mee! Nu moet je je krullen goed scrunchen. Na het scrunchen kan je voor een mousse of een gel kiezen. Deze breng je op dezelfde manier aan als de conditioner. De laatste stap is om met een shirt of een microvezelhanddoek je krullen te scrunchen. Dit zorgt ervoor dat je krullen zacht en bouncy worden. Laat het hierna drogen en je hebt een prachtige bos met krullen!

Extra loving leave-in conditionerMiracle styling foamPretty curly girl gel

5. Geduld en experimentatie

Het vinden van de perfecte routine voor jouw krullen kan tijd kosten. Met deze tips zou je toch al een aardig eindje op weg moeten zijn. Geef je krullen de tijd en liefde die het verdient, en geniet van de prachtige krullen die jou uniek maken. Binnen no-time heb jij de gezonde krullen die je altijd al hebt gewild.

Wees lief voor je haar!

Wees dus een beetje lief voor je haar door niet te vaak je haar te wassen en geen hitte te gebruiken. Met deze vijf tips kun jij je curly girl periode beginnen! Weet je nog niet goed welke producten het beste zijn voor jou? Lees dan de beste producten voor de curly girl methode. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!