Terug

5x belangrijke verzorgingstips voor een donkere huid

5x belangrijke verzorgingstips voor een donkere huid

Een donkere huidskleur, we vinden het zo prachtig! Maar we weten ook dat het voor iemand met een donkere huid niet zo makkelijk is om goede huidverzorgingsproducten te scoren. Een donkere huid vraagt namelijk of een goede verzorging, omdat het vaak droog is en snel geïrriteerd raakt. Wij vinden het belangrijk dat je altijd luistert naar wat je huid van je vraagt. Om je alvast een eind op weg te helpen delen we in dit blog 5 belangrijke verzorgingstips voor een donkere huid!

1. Hydrateren, hydrateren en nog eens hydrateren!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is enorm belangrijk om je huid goed te hydrateren. Zeker wanneer je een donkere huid hebt. Donkere huidtypes hebben de neiging om meer talg te produceren dan een lichtere huid. De misvatting die hierdoor is ontstaan is dat een donkere huid minder snel uitdroogt, en dus weinig hydratatie nodig heeft. 

Het tegendeel is waar! Kies daarom voor een vochtinbrengende crème en geef je huid de hydratatie en voeding die het zo nodig heeft. Onze favoriet is zonder twijfel de Body Lotion Power C van Fair & White. Deze heerlijke bodymilk helpt de melanineproductie in de huid te reguleren en geeft tegelijkertijd een stralend effect.

Body Lotion Power C van Fair & White

2. Wees lief en reinig je huid met zachte producten

Een donkere huid is vetter dan een lichte huid door de hogere productie van talg. Hierdoor wordt gedacht dat een sterkere reiniging nodig is en dat de huid vaker gereinigd moet worden. Ons advies? Niet doen! Sterke reinigingsproducten bevatten vaak ingrediënten die de huid kunnen beschadigen of uitdrogen. Kies liever voor reinigingsproducten die vrij zijn van parabenen, sulfaten en alcohol. Zachte producten die je huid juist verzorgen in plaats van beschadigen, zoals de Sensitive Antiseptic Skin Cleanser van Clear Essence of de Pureskin Cleansing Micellar Water van Fair & White.

Pureskin Cleansing Micellar Water van Fair & White

3. Geniet van de zon met een goede bescherming

Heerlijk genieten van de zon op een terras of in het park, we love it! Maar vergeet jezelf niet in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Hoewel een donkere huid minder snel verbrandt dan een lichte huid (doordat de huid meer melanine bevat), betekent dit niet dat de huid niet kan beschadigen door de zon. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, maar hoger mag altijd. Zo bescherm je de huid tegen UV-straling. Wij gebruiken graag de Moisturizing Sunscreen van Makari!

Moisturizing Sunscreen van Makari

4. Verbeter de teint van je huid door te exfoliëren

Een donkere huid is gevoeliger voor hyperpigmentatie dan een lichte huid. Bepaalde plekken op je huid worden dan donkerder doordat er teveel pigment is. Er ontstaat een ongelijke teint. Om dit te voorkomen raden we aan om regelmatig te exfoliëren. Je verwijdert dan de dode huidcellen van je huid, waardoor de teint verbetert. In ons blog over hyperpigmentatie en wat je ertegen kunt doen lees je hier meer over! Een product dat we zeker aanraden is het B.B. Clear Unifying Serum. Dit serum helpt donkere vlekken te herstellen en revitaliseert je huid.

B.B. Clear Unifying Serum

5. Drink voldoende water

Naast het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten, kunnen we niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is om voldoende water te drinken. Dit is essentieel voor de algehele gezondheid van de huid. Zorg er dus voor dat je veel water drinkt en gezonde voeding eet. 

Huidverzorgingsproducten voor ieder huidtype

In dit blog staat de verzorging van een donkere huid centraal, maar iedere huid is anders en heeft andere behoeften. Luister daarom goed naar je huid en geef het de verzorging die het nodig heeft. Bij A&F Cosmetics staat we voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste huidverzorgingsproducten. Of je nu een droge of een vette huid hebt, een lichte of een donkere, bij ons ben je altijd aan het juiste adres!