Terug

De voor- en nadelen van Kojic Acid Soap en hoe je het kunt gebruiken!

De voor- en nadelen van Kojic Acid Soap en hoe je het kunt gebruiken!

Heb jij last van hyperpigmentatie en pigmentvlekken? En ben jij op zoek naar producten die jou helpen met het verminderen van de pigmentvlekken? Dan kan het heel goed zijn dat je hebt gehoord van Kojic Acid Soap. Kojic Acid Soap is de afgelopen jaren een steeds bekender product geworden voor het verlichten van pigmentvlekken. Toch zijn er nog steeds veel misvattingen over het product en weet lang niet iedereen wat de voor- en nadelen zijn van het gebruik. In dit blog leggen we precies uit wat Kojic Acid Soap doet voor jouw huid en leggen we uit hoe je het op de juiste manier moet gebruiken.

Wat is Kojic Acid Soap?

Allereerst is het belangrijk om te weten wat Kojic Acid Soap precies is. Kojic Acid is een bepaald soort aminozuur, gemaakt van natuurlijke schimmels of gefermenteerde rijstwijn. Dit klinkt misschien niet helemaal smakelijk, maar deze zeep is niet vies of ongezond! Nu horen we je denken: waarom helpt Kojic Acid zeep bij het verminderen van hyperpigmentatie? Dit heeft alles te maken met tyrosinase. Nooit van gehoord? Begrijpelijk. 

Tyrosinase is een bepaald stofje dat melanine ofwel pigmentatie aanmaakt. Kojic Acid helpt met het afbreken van dit stofje dat zorgt voor jouw pigmentvlekken. Hierdoor wordt je hyperpigmentatie steeds minder. Kojic Acid Soap is hierdoor niet alleen te gebruiken voor hyperpigmentatie, maar ook voor het verlichten van littekens en een verbrande huid.

Skin Lightening Soap with Kojic Acid (3 *100 gram)

De voordelen van Kojic Acid Soap

Het gebruik van Kojic Acid Soap brengt een hoop voordelen met zich mee. Het is sowieso te gebruiken voor verschillende doeleinden zoals littekens, pigmentvlekken en een verbrande huid. Ook wordt het door verschillende dermatologen aangeschreven om te helpen met ouderdomsvlekken. De grootste voordelen van Kojic Acid Soap zijn dan ook:

  • Verhelpt en vermindert pigmentatie, littekens, verbrande huid en ouderdomsvlekken
  • Het verzacht en verzorgt de huid
  • Het helpt tegen infecties 
  • Het helpt en ondersteunt bij acne en littekens van acne

Kojic Acid Soap is een cosmeticaproduct dat je zowel los kan gebruiken of in je dagelijkse huid routine kan opnemen. Zo is Kojic Acid Soap perfect te gebruiken in samenwerking met een heerlijke bodylotion of body shower gel.

Bio Claire Lightening Body Cream (130ml)

Waar moet je op letten tijdens het gebruik van Kojic Acid Soap?

Kojic Acid Soap is een veilige en goede manier om je hyperpigmentatie te verminderen. Toch zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten tijdens het gebruik van Kojic Acid zeep. 

Risico op geïrriteerde huid

Het eerste wat je moet checken wanneer je wilt starten met Kojic Acid Soap is of je huid er wel tegen kan. Over het algemeen krijgen mensen geen geïrriteerde reactie op de stoffen, maar net als bij andere cosmetica is het belangrijk dat je altijd nagaat of je er tegen kan. Krijg jij een geïrriteerde huid van Kojic Acid Soap? Niet getreurd. In onze webshop hebben wij diverse andere producten die helpen tegen pigmentvlekken zoals de Makari Glycolic & Rice Water Toner.

Makari Glycolic & Rice Water Toner 250ml

Je huid wordt gevoeliger voor UV-straling

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden wanneer je gebruikmaakt van de zeep is de gevoeligheid van je huid voor de zon. Kojic acid zorgt er namelijk voor dat je huid gevoeliger is voor de zon omdat het melanine tegenhoudt. Melanine beschermt je tegen de zon, wanneer er UV-straling van de zon of zonnebank op je huid komt. Melanine is dan ook de reden dat je huid donkerder wordt. Kojic Acid zorgt ervoor dat deze melanine ‘’uit wordt gezet’’. We raden aan om een paar uur tussen het gebruik en het contact met de zon te laten. Om je huid te versterken kun je ook altijd gebruikmaken van een body oil.

B.B. Clear Skin Respectful Oil - 60ml

Let op voor allergieën

Net als met ieder soort cosmeticaproduct is het altijd goed om te kijken naar de volledige ingrediëntenlijst wanneer je allergieën hebt. Dit geldt ook voor Kojic Acid zeep. Blijkt het nu dat onze Kojic Acid zeep ingrediënten bevat waar je niet tegen kunt, dan hebben wij nog een enorm uitgebreid assortiment producten die ook helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie en pigmentvlekken. Zo kun je kijken naar B.B. Clear Lightening Lotion of de Caratone brightening oil serum

B.B. Clear Lightening Lotion – 300ml

Hoe gebruik je Kojic Acid Soap?

Het belangrijkste bij het gebruik van de Kojic Acid Soap is het regelmatig aanbrengen van de zeep. Het kan soms wel maanden duren voordat je resultaat ziet, maar geloof in het proces! De zeep is ook heel eenvoudig te integreren in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De stoffen uit de zeep staan bekend om het creëren van een droge huid. Daarom is het sowieso belangrijk om gebruik te maken van een heerlijke moisturizer zodat je huid gevoed en vochtig blijft zoals de Clear Essence Sensitive Moisturizing Body Oil

Kojic Acid Soap is op twee verschillende manieren te gebruiken. Je kunt het dagelijks gebruiken als een echt zeep stuk of om de dag jezelf insoppen met de zeep. Ook kun je het gebruiken als spot behandeling. Door dagelijks of om de dag alleen de zeep in te wrijven bij de pigmentatie. Hierdoor loop je minder risico op irritatie en droge huid.

Clear Essence Sensitive Moisturizing Body Oil (8 oz.)

Kojic Acid Soap bij A&F Cosmetics

Zoals we eerder vertelden is het niet verstandig om je behandelde plekken direct aan zonlicht bloot te stellen. Daarom raden we aan om het smeren van de Kojic Acid zeep vooral ‘s avonds of ‘s nachts te doen. Hierdoor loop je zo min mogelijk risico op irritatie of het verbranden van de huid door de zon. Wil je liever meer informatie inwinnen over Kojic Acid Soap of over onze andere producten? Neem dan vooral contact op!