Terug

Dit zijn dé haartrends van 2023!

Dit zijn dé haartrends van 2023!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heb jij jouw goede voornemens voor 2023 al op een rijtje gezet? Voeg daar dan nog snel een nieuwe look aan toe! In het nieuwe jaar staan er namelijk haartrends voor je klaar die je echt niet wilt missen. En speciaal voor jou hebben wij ze allemaal verzameld! Lees snel verder voor dé haartrends van 2023 en plan die afspraak bij de kapper alvast maar in! Oh, en voor iedere trend hebben we gelijk de beste haarproducten voor je geselecteerd. You’re welcome!

De lage knot: easy peasy!

lage knot

De eerste in ons rijtje haartrends voor 2023 is de lage knot. De perfecte manier om simpel en snel iets anders te doen met je haar! De knot knoop je tot laag in de nek, in plaats van bovenop je hoofd. Succes gegarandeerd! En een extra voordeel: deze haarstijl is ideaal voor als je een wasbeurt nog even wilt uitstellen.

Natuurlijk kun je die wasbeurt ook uitstellen door het gebruiken van de juiste producten. De Pro-Dry Shampoo van Kis is het perfecte voorbeeld. Deze droogshampoo is multifunctioneel. Zo is het een effectieve cleansing en refreshing spray: de snelle en makkelijke manier om je haar tussen twee wasbeurten op te frissen. Maar het werkt ook als een haarparfum! Met de Pro-Dry Shampoo van Kis geef je jouw haar een frisse, subtiele geur van grapefruit, granny smith en pruim, gecombineerd met lavendel, roos, jasmijn en anijs. Zalig en niet overheersend. En ook nog eens mega effectief voor het uitstellen van een wasbeurt!

Effortless: de lage zijscheiding

lage zijscheiding

Je hebt de middenscheiding, zijscheiding, en nu: de lage zijscheiding. Deze trends hoort zonder twijfel thuis in het rijtje musthave looks voor 2023. Door je haar eens naar de andere kant te gooien, heb je meteen een heel nieuwe stijl. Dit jaar voegen we daar de lage scheiding aan toe. Ja, echt lager dan laag! Bijna tot aan je oor. Zo creëer je zonder al teveel moeite een chique look. Niet alleen geschikt voor een kantoordag, maar zeker ook voor een feestje.

We horen je denken: hoe maak je nu een perfecte zijscheiding? Daarom hebben we de stappen speciaal voor je opgesomd:

1. Was je haar met een kwalitatief goede verzorgende shampoo

Om haar te krijgen wat je makkelijk kunt stylen, begin je met een goede shampoo. Het liefst een die je haar tot in de wortel voedt en het precies datgene geeft wat het nodig heeft. De African Pride Honey & Coconut Oil Shampoo is hier een voorbeeld van. Deze shampoo verwijdert vuil, zonder natuurlijke oliën weg te halen. Hierdoor wordt je haar zacht, gevoed en krijgt het een natuurlijke glans. Perfect om te stylen in een mooie zijscheiding!

2. Maak je haar handdoekdroog

Dit heeft niet veel meer uitleg nodig. Na het wassen van je haar verwijder je de ergste natheid door je haar droog te wrijven met een handdoek. Zorg dat je haar nog niet super droog is en dus nog bewerkt kan worden met goede producten.

3. Verdeel een goede dot mousse door je haar

Een zijscheiding maken die telkens terugvalt in een natuurlijke valling is nooit fijn. Dit lossen we op door een goede dot mousse aan het haar toe te voegen. Dit geeft jouw lokken de versteviging die het nodig heeft om de hele dag in een mooie zijscheiding te vallen. Er zijn verschillende soorten mousse die je kunt pakken voor de styling van je haar. Onze favorieten zijn zonder twijfel de Creme of Nature Style & Shine Foaming Mousse en de KeraMousse van Kis!

4. Trek met een kam een zijscheiding en kam je lok strak naar beneden

Afhankelijk van je natuurlijke haargroei kun je beslissen of je de scheiding naar rechts of links laat vallen. Welke kant je ook kiest, maak gebruik van een goede puntkam. Wij raden je de Ster Style Kam Punt Efileer aan. Door de sterke punt trek je een perfecte scheiding in je haar en kam je jouw lokken daarna naar beneden met de kam.

5. Borstel je haar steil naar beneden

Nu je een perfecte scheiding hebt, is het belangrijk dat je haar ook perfect naar beneden valt. Dit kun je bereiken door met je handen iedere keer naar beneden te strijken. Je kunt natuurlijk ook een borstel gebruiken, zoals de Ster Style Haarborstel. Klaar met kammen? Dan heb jij de perfecte zijscheiding!

De ‘ik kom net uit bed’-look

wilde haarstijl

De trends staan aan onze kant in het komende jaar, want niet alleen zijn de trends prachtig om te zien, ze zijn ook nog eens enorm makkelijk. De Bedhead look is namelijk de derde in het rijtje van haartrends voor 2023. De naam zegt het al een beetje, maar deze look laat het net lijken alsof je zo uit bed bent gerold. Het enige dat je hoeft te doen is je haar een beetje opschudden en er een texture spray in doen. En laten wij die nu eens voor je in ons assortiment hebben! De Aloe & Mint Wake Up Refresher Spray van Aunt Jackie is bijvoorbeeld perfect voor het creëren van de ‘ik kom net uit bed’-look, zonder dat je haar er vies en onverzorgd uitziet. Ook de KeraSpray van Kis is een van onze favorieten als het gaat om het aanbrengen van textuur in je haar.

Rock your curls!

krullend haar

Een trend die wij graag zien en die zeker nog niet van plan is om uit het straatbeeld te verdwijnen: krullen! Van een mooie slag tot aan prachtig kroeshaar en alles daar tussenin. Het rocken van jouw krullen is de vierde trend in ons lijstje. Belangrijk hierbij is dat je jouw krullen op de juiste manier verzorgd. Gelukkig hebben we bij A&F Cosmetics de beste haarverzorgingsproducten voor krullend haar. Al onze producten zijn vrij van sulfaten, siliconen en parabenen, waardoor ze helemaal in lijn zijn met de Curly Girl methode. Wat deze methode inhoudt, lees je in ons blog ‘De Curly Girl methode: dit is wat je moet weten’.

Afro haar, maar dan nóg mooier!

We noemden net al dat krullen the way to go zijn in 2023, en daar hoort afro haar ook bij! In 2023 zien we uiteenlopende trends op het gebied van afro haar. Maar om het makkelijker te maken zetten wij onze drie favorieten voor je op een rijtje:

1. Lange afro krullen

Het verzorgen van afro haar kan een uitdaging zijn. En hoe langer het haar, hoe uitgebreider de verzorgingsroutine. Laat deze routine je in 2023 niet tegenhouden in het laten groeien van jouw afro haar. Want in het nieuwe jaar houden we van lengte!

lange afro krullen

2. Een pittige coupe met kort afro haar

Heb je toch niet zo’n behoefte aan het verzorgen van lang afro haar? Geen zorgen! Want in 2023 is de korte coupe ook helemaal in! Deze haarstijl is heel geschikt voor stoere en pittige persoonlijkheden. Zie jij jezelf al met een korte afro coupe?

kort afro haar

3. Vlechtjes, vlechtjes, vlechtjes

Bij A&F Cosmetics houden we van vlechten. Lange vlechten, korte vlechten, los gedragen of mooi opgestoken. Vlechten kunnen op veel manieren gedragen worden. Eén ding is zeker: met vlechten creëer je altijd een chique uitstraling die geschikt is voor iedere gelegenheid!

vlechten met afro haar

Ga voor een nieuwe look met A&F Cosmetics

We snappen het, dit lijstje van trends geeft een gevoel van ‘wil ik ook’. Welke trend je ook kiest, bij A&F Cosmetics ben je aan het juiste adres voor de beste haarverzorgingsproducten en accessoires. We helpen je jouw nieuwe haarstijl te omarmen en geven je graag advies over welke producten je het beste kunt gebruiken bij jouw haartype. Dus, mocht je toe zijn aan een nieuwe look, aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag!