Terug

Durag dragen? Dit zijn de voordelen!

Durag dragen? Dit zijn de voordelen!

Durags, ook wel bekend als do-rags of wave caps, zijn veelzijdige hoofddeksels die niet alleen functioneel zijn, maar ook een statement kunnen maken in je stijl. Heb je er weleens over nagedacht om een durag te gebruiken, maar je weet niet zeker waarom je dat zou moeten doen? In dit blog lees je alle voordelen waarom je het juist wel zou moeten dragen.

1. Geef je haar de bescherming die het verdient!

Een van de meest voorkomende redenen van het dragen van een durag is haarbescherming. Dit geldt met name voor mensen met krullend, kroeshaar of golvend haar. Durags helpen klitten en breuk te voorkomen door wrijving te verminderen. Als je je haar 's nachts in een durag wikkelt, blijft het beter op zijn plaats en raakt het niet verstrikt in je kussen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld eens naar de Silky Satin Durag (Black).

Silky Satin Durag (Black)

2. Behoud je perfecte haarstijl

Je hebt net uren besteed aan het creëren van het perfecte kapsel en nu wil je natuurlijk niet dat dit in een paar minuten weer verpest is. Een durag is je beste vriend als het gaat om het behouden van je haarstijl. Het houdt je haar op zijn plaats en zorgt ervoor dat je haarstijl langer meegaat. Als je pluizig haar hebt wordt dit ook verminderd door het dragen van een durag. Dit komt, omdat de durag vocht vasthoudt en je haar dus niet uitdroogt. Dus als je die moeite niet voor niets wilt doen, is een durag een must. Met deze one size fits all durag behoud jij je perfecte haarstijl waar je zoveel moeite in hebt gestoken. 

Red by Kiss Silky Satin Durag (Gray)

3. Maak een modieus statement

Of je nu kiest voor een eenvoudige durag die bij elke outfit past of een opvallende durag met een opvallend patroon, er zijn opties voor elke gelegenheid. Een durag kan je look naar een hoger niveau tillen! In onze webshop zijn de durags verkrijgbaar in verschillende kleuren: 

Er zijn nog veel meer verschillende kleuren beschikbaar!

https://www.afcosmetics.nl/nl/red-by-kiss-silky-satin-durag-royal-blue.html

4. Verzorg je haar!

Het dragen van dit hoofddeksel kan een geweldige manier zijn om haarverzorgingsproducten te laten inwerken. De oliënhaarmaskers of conditioners die je gebruikt blijven op hun plaats en bevorderen een diepe hydratatie en voeding van je haar. Dit is vooral gunstig voor mensen met droog of beschadigd haar. Doordat durags zo dicht op je hoofd zitten, komt er geen vuil op je haar en hoofdhuid. Het is dus een ideaal hulpmiddel om je haar mee te verzorgen!

Repairing Hair Mask (250ml)

5. Bescherm je haar tegen de buitenwereld

Durags kunnen dienen als een beschermende barrière tegen de elementen. Ze bieden bescherming tegen wind, zon en koude temperaturen, waardoor je haar en hoofdhuid worden beschermd tegen schadelijke weersomstandigheden. Dit is vooral handig voor mensen met gevoelig haar of een gevoelige hoofdhuid. Wist je dat we ook durags voor kinderen hebben? Zo kunnen de kids ook beschermd worden tegen de buitenwereld.

Red by Kiss Kids Power Wave Velvet Durag - Black (HJ33)

Shop een uitgebreid assortiment durags in onze webshop

Het mag duidelijk zijn, een durag hoor je gewoon te hebben. Nu je al deze voordelen kent, kun je je bijna niet voorstellen dat je ooit zonder durag hebt gekund. We hebben in onze webshop een uitgebreid assortiment aan durags die niet alleen heel functioneel zijn, maar ook nog eens een lust voor het oog. Heb je behoefte aan advies over het dragen van een durag? Neem dan gerust eens contact met ons op.