Terug

Het stylen van krullend haar: dit zijn onze stylingtips!

Het stylen van krullend haar: dit zijn onze stylingtips!

Ben jij klaar met doffe en futloze krullen? We get it! Het stylen van je krullen is een flinke opgave en zeker wanneer je niet de juiste producten in huis hebt. Gelukkig heb je dit blog gevonden. Bij A&F Cosmetics vind je een enorm assortiment met producten van het merk Pretty Curly Girl voor het creëren van volle krullen. Deze producten, in samenwerking met onze stylingtips, gaan ervoor zorgen dat jij altijd met prachtige krullen over straat gaat. Lees dus snel verder.

1. Gebruik minimaal twee keer per week een deep conditioner

Het stylen van je krullen begint bij het wassen. Veel ‘’experts’’ zeggen dat je maar één tot hooguit twee keer per week je haar mag wassen. Dit is niet helemaal waar. Het belangrijkste is om je haar te wassen met de juiste producten. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval twee keer per week een deep conditioner gebruikt tijdens het douchen. We raden zelf de Intense Moisture Deep Conditioner of de Extra Loving Leave-In Conditioner aan van het merk Pretty Curly Girl. Door het gebruik van een deep conditioner voedt je jouw haren tot de kern. Dit zorgt voor meer volume en kracht.

Intense Moisture Deep Conditioner (250ml)

2. Borstel of kam je krullen naar beneden

De tweede stylingtip die we mee moeten geven, gaat over het borstelen van je haar. Het borstelen of kammen van je krullen vergt skills en dedication. Waarschijnlijk heb je al 101 manieren geprobeerd om zo goed mogelijk je krullen te kammen en heeft het niet altijd het gewenste effect. Laat het ons daarom nog één keer uitleggen en kijk hoe je krullen transformeren.

Het is belangrijk dat je van jezelf weet of je veel last van klitten hebt. Natuurlijk brengen krullen klitten met zich mee, maar wanneer je amper door je haar komt raden we aan eerst te starten met de Bye Bye Tangles & Knots Conditioner van Pretty Curly Girl. Breng een royale hoeveelheid conditioner aan na het douchen en begin je haren van beneden naar boven te kammen. Zo kun je voorzichtig alle knopen uit je haar kammen zonder jezelf pijn te doen. Na het kammen was je de conditioner voorzichtig uit.

Bye Bye Tangles & Knots Conditioner (250ml)

3. Krullen stylen en definiëren

Bij stap één en twee gaat het vooral over het voorwerk. Als de basis niet goed is, wordt het erg lastig om je krullen te definiëren en te stylen. Als je de stappen goed hebt gevolgd, zijn er verschillende manieren om je krullen te stylen. Een manier is het luchtdroog maken van je haar, maar wel op de juiste manier. Het begint allemaal bij de Airy Volume Foam van Pretty Curly Girl.

De volume foam van Pretty Curly Girl kneed je voorzichtig in je natte haar, om zo het ultieme krulpatroon te stimuleren. De foam, in samenwerking met de conditioner, zorgt voor een stevige fixatie. Wanneer je haar bijna droog is, kun je voorzichtig je haar beginnen te scrunchen. Scrunchen is het voorzichtig knijpen van je haar in een opwaartse beweging om de ‘’schil’’ van het foam te doorbreken en je krullen te definiëren.

Airy Volume Foam (150ml)

4. Leer je krullen stylen met een curl towel

Het laten drogen van je hoor door de lucht is een manier om meer definitie te krijgen in je haar. Maar dit is niet de enige manier om je krullen te stylen en te definiëren. Een andere manier komt in de vorm van een handdoek, maar niet zomaar een. Wanneer jij je krullen echt volume wilt meegeven moet je gebruikmaken van de Gentle Curl towel. Dit is een speciaal ontworpen handdoek voor krullend haar en helpt bij het gezond drogen van je haar.

Wanneer je je haar hebt uitgespoeld na het inbrengen van een van bovengenoemde curly girl conditioners, kun je dus ook besluiten om je haar te drogen met een speciale handdoek. Breng voor extra vitalisatie eerst de Pretty Curly Girl Multi-Use Oil toe.

Pretty Curly Girl Multi-Use Oil 100ml

5. Krullen stylen met een styling serum

Wanneer je haren droog zijn, zijn er verschillende producten én manieren om je krullen meer definitie mee te geven. Zo kun je kiezen om een styling serum in te brengen zoals het Flaxseed styling serum. Een styling serum, of dit nu de Flaxseed of een andere is, breng je aan op licht vochtig haar. Voor het beste resultaat droog je je haar voor het laatste gedeelte met een diffuser.

Als je merkt dat bepaalde plekken droger zijn dan andere, smeer hier dan wat extra styling gel voor meer voeding en vocht. Om de gel goed te laten werken en te activeren, kun je het product het beste aanbrengen door middel van de praying hands methode. Smeer de styling gel op beide handen en werk van boven naar beneden in een soort bid beweging.

Flaxseed Styling Serum (250ml)

6. Krullen stylen en lekker ruiken met een refresh spray

We willen nog één heel belangrijke tip meegeven en dat is sprayen, sprayen, sprayen. Dit doe je door gebruik te maken van een hydraterende spray zoals de Pretty Curly Girl Protein Rose Water Refresh Spray. De proteïne refresh spray is het ideale middel om je haar sterk en vochtig te houden tussen wasbeurten door. De styling spray is verreikt met proteïne en eiwitten om beschadigd haar te herstellen en te versterken.

https://www.afcosmetics.nl/nl/pretty-curly-girl-protein-rose-water-refresh-spray.html

Wil jij meer weten over de verschillende stylingproducten van A&F Cosmetics of wil je meer tips en tricks voor krullend haar? Neem dan contact met ons op of lees onze diverse blogs.