Terug

How to: je haar wassen met de Curly Girl Methode

How to: je haar wassen met de Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode, ook wel CG methode genoemd, is een speciale methode gefocust op het krachtig en vitaal houden van krullend haar. De laatste jaren is de Curly Girl Methode enorm gegroeid en gebruiken steeds meer vrouwen de effectieve Curly Girl producten. Toch horen we nog vaak de vraag voorbij komen: “Hoe kan ik mijn haar het beste wassen volgens deze methode?” Daarom vind je in dit blog een uitgebreid stappenplan hoe je je haar wast en verzorgd volgens de Curly Girl Methode. En we hebben meteen een aantal van onze favoriete Curly Girl producten speciaal voor jou uitgelicht. 

Starten met de Curly Girl Methode

Iedereen heeft ander soort haar en een andere soort krul. Dit betekent dat iedereen een ander uitgangspunt heeft wanneer ze starten met de Curly Girl Methode. Allereerst is het belangrijk om te weten wat voor soort krullen je hebt. In ons blog over de Curly Girl Methode: dit is wat je moet weten, hebben we een overzicht geplaatst van type krullen. Bekijk deze eerst voordat je begint met de Curly Girl Methode!

1. Druk op de resetknop met een reset wash

De Curly Girl Methode is in de basis een sulfaat- en silicoonvrije methode. Omdat sulfaten en siliconen je krullen kunnen beschadigen, heeft de haarstylist Lorraine Massey de Curly Girl Methode ontwikkeld. Ondanks dat in de Curly Girl Methode wordt benadrukt om siliconen en sulfaten te vermijden, start je de methode met een sulfaatrijke shampoo.

We snappen dat dit gek over kan komen omdat je sulfaten juist moet vermijden, maar let us explain: Om te starten met de CG methode moet je je krullen resetten. Dit kan met een diepreinigende shampoo die, geloof het of niet, sulfaatrijk is. Hiermee verwijder je alle productresten van je haar en hoofdhuid. Wees maar niet bang, dit is dan ook de laatste keer dat je een shampoo gebruikt met sulfaat erin. 

Reinigende shampoos voor de start met de CG methode

Gelukkig hebben we bij A&F Cosmetics genoeg reinigende shampoos die perfect te gebruiken zijn bij de start van de CG methode. Zo hebben we de Curlessence shampooHello Fresh hair shampoo en de Mielle Sea Moss shampoo, om er een paar te noemen. Voor meer reinigende shampoo, neem een kijkje op onze reinigende shampoo pagina.

CURLESSENCE SHAMPOO (355ml)

2. Je haar wassen volgens de Curly Girl Methode

Nu je haar volledig gereinigd is van alle slechte stoffen is het tijd om je haar te wassen met Curly Girl producten. Deze producten zijn stuk voor stuk vrij van sulfaten en siliconen. Krullend haar is van zichzelf al droger dan steil haar. Sulfaat en siliconen zorgen voor nog meer uitdroging. Door siliconen en sulfaten te vermijden, worden jouw krullen gezonder dan ooit tevoren!

Je krullen wassen met een Curly Girl shampoo is niet anders dan met een normale shampoo. Je begint met je haar nat te maken. Hierna breng je een kleine laag Curly Girl shampoo aan en masseer je dit rustig in, van de puntjes tot aan de hoofdhuid. Hierna spoel je de shampoo uit. Zorg ervoor dat er geen resten overblijven die je haar kunnen verzwaren of beschadigen. Een juiste CG shampoo vinden is lastig, daarom hebben we een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet.

Peppermint Clean Shampoo (250ml)

3. Maak gebruik van een Curly Girl conditioner

Het gebruik van een Curly Girl shampoo is enorm belangrijk voor het versterken en hydrateren van je krullen, maar een Curly Girl conditioner is misschien wel nóg belangrijker. Een Curly Girl conditioner helpt je krullen om nog eens extra te hydrateren. Zeker wanneer je net begint met de Curly Girl Methode is het verstandig om regelmatig gebruik te maken van een Curly Girl conditioner, om zo je krullen extra te voeden.

Wanneer je je haar hebt gewassen met een Curly Girl shampoo, kun je direct daarna de Curly Girl conditioner aanbrengen. Wanneer je net start met de Curly Girl methode zul je in het begin meer conditioner moeten aanbrengen in je haar. Breng de conditioner aan vanaf de hoofdhuid en masseer het, van boven naar beneden, door heel je haar. Een aantal aanraders zijn de Pretty Curly Girl extra loving leave-in conditioner, de Pretty Curly Girl bye bye tangles & knots conditioner en de Pretty Curly Girl intense protein deep conditioner.

Extra Loving Leave-In Conditioner 250ml

4. Je haren Curly Girl vriendelijk borstelen

Wanneer je je haar hebt gewassen met Curly Girl shampoo, en de Curly Girl conditioner hebt ingebracht, is het belangrijk om je haren te borstelen. Doe dit wanneer de conditioner nog in je haar zit. Een Curly Girl conditioner zorgt ervoor dat je haar gladder en zachter wordt. Hierdoor is het verstandig om je haar te borstelen wanneer de conditioner nog in je haar zit. Zo beschadigt je haar minder snel. Een aantal borstels die perfect zijn voor krullend haar zijn de Ster Style Haarborstel (6620) en de Ster Style Haarborstel 50% haar zacht (275).

Wanneer je gebruikmaakt van een Curly Girl conditioner hoef je je haar niet perfect uit te wassen. Er mogen conditioner resten blijven zitten. Dit is misschien een beetje gek, maar je krullen hebben het nodig. Zeker wanneer je net begint met de Curly Girl Methode is het aan te raden om de conditioner niet uit te wassen. Je haar absorbeert wat nodig is en de overtollige conditioner krijg je eruit wanneer je je haar droogt.

Ster Style Haarborstel (6620)

5. Definieer je krullen met Curly Girl styling

Om je look volledig af te maken raden we aan om een goede Curly Girl styling te gebruiken. De producten binnen de Curly Girl styling zijn bedoeld om aan het einde van je wasbeurt je krullen extra te definiëren en te accentueren. Bij A&F Cosmetics vind je verschillende producten om jouw krullen mee te stijlen. Zo hebben we verschillende gels, sprays en foams van merken als African PrideAs I Am en Aunt Jackies. Een aantal van onze favoriete Curly Girl styling producten zijn:

Airy Volume Foam (150ml)

6. Droog je krullen op de juiste manier

Wanneer je je krullen volledig hebt gewassen, geconditioneerd en gestyled is het belangrijk om ze te drogen. Hierbij is het wel belangrijk dat je je krullen op de juiste manier droogt. Dit kan op verschillende manieren zoals met een föhn met diffuser. Een diffuser zorgt ervoor dat je krullen intact en mooi blijven.

Een andere manier is het gebruiken van een speciale handdoek. Een normale handdoek is prima om je lijf mee af te drogen, maar kan ervoor zorgen dat je krullen beschadigen. Wanneer je je haar met een handdoek wilt drogen, maak dan gebruik van een microvezel handdoek. Je pakt de handdoek en wikkelt ofwel je haar erin of je knijpt voorzichtig het overtollig water uit je haar. Een van onze favoriete handdoeken is de Gentle curl towel

Gentle Curl Towel

Shop alle benodigdheden voor de Curly Girl Methode bij A&F Cosmetics

De Curly Girl Methode is de perfecte manier om je krullen mooi en vitaal te houden. Toch is het soms lastig om er de juiste producten voor te vinden. Gelukkig vind je bij A&F Cosmetics alle benodigdheden om jouw Curly Girl journey tot een succes te brengen. 

Weten wat voor producten wij nog meer hebben? Neem dan een kijkje in ons assortiment van haarverzorging of huidverzorging. Meer weten over Curly Girl producten of een vraag over ons assortiment? Je kunt altijd contact met ons opnemen en we helpen je graag verder!