Terug

Keratinebehandeling: is dit goed voor je haar?

Keratinebehandeling: is dit goed voor je haar?

Misschien klinkt het al bekend: een keratinebehandeling voor je haar. Tegenwoordig kun je geen winkel meer inlopen met haar producten, zonder op minimaal de helft van de producten keratine te zien staan. Steeds meer haarverzorgingsproducten zijn de laatste jaren voorzien van keratine en deze producten beloven een hele hoop dingen. Maar wat is keratine precies en wat doet een keratinebehandeling voor je haar? In dit blog lees je alles over keratine en leer je of een keratinebehandeling iets voor jouw haar is.

Wat is keratine?

Om te weten wat een keratinebehandeling precies is, moet je eerst weten wat het belangrijkste ingrediënt is. Keratine is een lichaamseigen eiwit dat in ieder dier en mens voorkomt. Keratine is een vezeleiwit en is taai en onoplosbaar. Keratine komt voor op verschillende plekken in het menselijk lichaam, waaronder je huid, je haar en je nagels.

Oké, nu je dit weet vraag je je waarschijnlijk af: "Wat heeft dit te maken met een haarbehandeling”? Je haar bestaat voor 85% uit keratine. Het is dan ook de belangrijkste bouwsteen van je haar. Keratine heeft namelijk herstellende eigenschappen die het haar beschermt en gezond houdt. Keratine wordt echter afgebroken door zaken als chemicaliën in haarverf of de hitte van het föhnen en helaas wordt keratine niet zelf weer ‘’aangevuld’’ in je haar.

Wat doet een keratinebehandeling voor je haar?

Nu je weet wat keratine doet en wat zaken als föhnen en haarverf doen met het keratinegehalte in je haar, kun je misschien al een beetje raden wat een keratinebehandeling doet voor je haar. Omdat keratine niet opnieuw wordt aangemaakt in je haar, zal je haar in de loop van de jaren steeds minder keratine bevatten. Het gevolg? Je haar wordt minder elastisch, pluiziger en je haarvezels raken beschadigd.

Een keratinebehandeling helpt met het verstevigen en versoepelen van je haar. Door haarproducten te gebruiken met keratine erin, vul je het keratinegehalte in je haar weer aan. Dit is enorm belangrijk, vooral als jij je haar regelmatig föhnt of verft. Het is dus zeker aan te raden om een keratinebehandeling te doen.

Is een keratinebehandeling slecht?

Zoals je hebt kunnen lezen is keratine een lichaamseigen eiwit dat van nature al aanwezig is in je haar. Een keratinebehandeling is dus zeker niet slecht voor je haar. Wel kan het zijn dat niet alle keratineproducten even goed werken. Omdat keratine de afgelopen jaren zo populair is geworden, zijn er steeds goedkopere versies op de markt gekomen die niet helemaal doen wat ze beloven.

Daarom is het aan te raden om producten te kopen van aanbieders die je vertrouwt of de behandeling laten doen bij een professional zoals een kapper. Je kan ook heel eenvoudig een keratinebehandeling thuis doen, maar hiervoor heb je de juiste producten nodig. En wij zouden A&F Cosmetics niet zijn als wij alle belangrijke keratine haar producten niet in huis hadden!

Keratine shampoo

Een van de makkelijkste producten om in je dagelijkse haar routine te implementeren is keratine shampoo. Door minimaal drie dagen in de week een keratine shampoo te gebruiken, vitaliseer en verstevig je jouw haar tot een gezond volume. Om te beginnen raden we een kwalitatieve shampoo aan. Onze aanraders zijn de ApHogee Keratin & Green Tea Shampoo of de Jamaican Black Castor Oil Strengthen & Restore Shampoo.

ApHogee Keratin & Green Tea Shampoo 12oz.

Keratine conditioner

Een andere manier om keratine toe te voegen aan je haar is door middel van een conditioner. Er zijn duizenden verschillende keratine conditioners op de markt en ze zijn helaas niet allemaal even goed. Het proces van keratine onttrekken is vrij lastig, hierdoor heeft lang niet ieder haarproduct kwalitatieve keratine in hun producten zitten. Gelukkig zijn we erg selectief bij A&F Cosmetics, en daarom vind je alleen de meest hoogwaardige keratine conditioners en andere haarproducten in ons assortiment. Zoals de Kis KeraFresh Color Conditioner of de Miracle Nourish Leave-In Conditioner.

KeraFresh Color Conditioner (250ml)

Keratine protection spray

Een keratine shampoo en keratine conditioner wordt vaak gebruikt wanneer er al schade is geweest bij het haar. Met een keratine shampoo of conditioner zorg je voor extra keratine om je haar weer te herstellen. Een andere manier om je haar te versterken is door keratine preventie. Met een keratine protection spray kun je je haar beschermen tegen hoge temperaturen zoals van een föhn of een stijltang. Kies bijvoorbeeld voor de African Pride Anti-Humidity Heat Protectant Spray.

African Pride Anti-Humidity Heat Protectant Spray

Haal vandaag nog je keratine haarproducten in huis

Beschadigd haar zit in een klein hoekje en het beste is natuurlijk om nooit meer je haar te föhnen, stijlen of te verven. Toch is dit niet realistisch en iedereen wil graag eens wat uitproberen. Bestel daarom vandaag nog een van onze keratine haarproducten en zorg ervoor dat jij je haar ten alle tijden kan beschermen tegen slechte invloeden. Meer weten over onze producten? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar onze andere haarverzorgingsproducten of ben je op zoek naar andere cosmetica zoals make-up of huidverzorging? Ook hiervoor ben je bij A&F Cosmetics aan het juiste adres.