Terug

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid?

Wat te doen tegen een droge hoofdhuid?

Een droge hoofdhuid kan een moeilijk en soms ongemakkelijk probleem zijn. Van jeuk en irritatie tot een rode huid en schilfers, het is een naar probleem. Gelukkig is er wat aan te doen! In dit blog leggen we uit wat een droge hoofdhuid is, wat je hieraan kan doen en welke producten niet mogen ontbreken in jouw dagelijkse routine.

Wat veroorzaakt een droge hoofdhuid?

Een droge hoofdhuid wordt over het algemeen veroorzaakt door slechte hydratatie of het gebruik van verkeerde producten. Door uitdroging van de huid en de haarzakjes ontstaat er een geïrriteerde huid. De huid kan hierdoor rood worden en gaan schilferen. Door op de juiste manier te hydrateren voorkom je een geïrriteerde huid en schilfering.

Een andere reden waarom je last kan hebben van een droge hoofdhuid is door het gebruik van de verkeerde haarverzorgingsproducten. Veel haarproducten maken gebruik van agressieve ingrediënten waar je huid geïrriteerd van kan raken. Door gebruik te maken van scalp treatment producten kun je eenvoudig een droge hoofdhuid tegengaan. 

Protein Rosemary Hydrosol van Pretty Curly Girl

Shampoos voor een droge hoofdhuid

De eerste en misschien meest essentiële stap is het gebruiken van een hydraterende shampoo voor een droge hoofdhuid. Zoals we al zeiden is de meest voorkomende reden een gebrek aan hydratatie. Gelukkig vind je in onze webshop een aantal geweldige shampoos om je droge hoofdhuid extra te hydrateren. Denk bijvoorbeeld aan de:

Door de shampoo goed in te masseren op de hoofdhuid en dit 3 tot 4 keer in de week te herhalen, ben je binnen no time van je droge hoofdhuid af!

Pretty Curly Girl Rosemary Hydrosol

Voed en verzorg je hoofdhuid met een olie

Om je hoofdhuid nog wat extra voeding en hydratatie te bieden, raden wij aan om ook gebruik te maken van een hydraterende olie. Door een biologische olie te gebruiken van kokos, argan of jojoba zorg je ervoor dat je hoofdhuid extra wordt verzorgd, zonder gebruik te maken van agressieve ingrediënten. 

Een aantal absolute aanraders zijn de Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil en de Taliah Waajid African Healing Oyl. Deze oliën zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten die je hoofdhuid hydrateren en extra voeding bieden aan je haren. Bovendien zorgt het voor een beschermende laag op je haar, waardoor je haar beter bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil

A&F Cosmetics helpt je bij een droge hoofdhuid

Wanneer jij last hebt van een droge hoofdhuid biedt A&F Cosmetics de producten om dit te verhelpen. Hierdoor hoef je nooit meer bang te zijn voor schilfers en irritatie, maar kun je genieten van iedere dag!

Ben jij benieuwd wat wij nog meer te bieden hebben voor je haar? Kijk dan eens naar onze haarverzorgingsproducten of neem contact met ons op.