Terug

6 tips voor het verzorgen van je huid in de winter

6 tips voor het verzorgen van je huid in de winter

Brrr… Koud, hé? Dat vindt jouw huid ook! Je huid krijgt veel te verduren tijdens de kou. De huid kan hierdoor droog worden of beschadigen. Daarom is goede huidverzorging essentieel in de winter. Maar wat komt daar precies bij kijken? Waar moet je op letten? Wij geven je 6 tips voor het verzorgen van je huid in de winter! 

1. Welke dagcrème gebruik je bij koud weer?

Een dag- en nachtcrème gebruiken is altijd belangrijk, maar in de winter misschien zelfs extra belangrijk! Welke crème je moet gebruiken, is erg afhankelijk van jouw huidtype. Dat is in de winter eigenlijk niet anders dan in de andere seizoenen. Waar je in ieder geval op moet letten in de winter, is dat de crème je huid goed voedt. De kou kan je huid erg droog maken, dus goede voeding is belangrijk. Tevens is het altijd belangrijk om een SPF in je dagcrème te hebben.

Een hele fijne dagcrème die voor veel mensen goed werkt, is de Fair & Lovely Advanced Multi-Vitamin Face Cream. Deze crème is verrijkt met vitamine B3, C en E. Vitamines zijn belangrijk in de winter! Hierdoor krijgt je huid een stralende gloed en een prachtige uitstraling. De huidcellen worden vernieuwd, puistjes worden verminderd en de huid wordt van binnenuit verlicht. Ook bevat deze dagcrème SPF 15.

2. Huh, zonnebrandcrème in de winter?

Jazeker, want ook ‘s winters schijnt de zon! Vaak wordt SPF in de winter vergeten. Enorm zonde voor de huid, want die krijgt net zoveel zonlicht te verduren als in de zomer. Wees slim, blijf smeren en blijf jong! Ga huidveroudering en pigmentvlekken tegen en smeer jezelf goed in met minimaal SPF 30.

De Makari Moisturizing Sunscreen bevat zelfs SPF 50. Deze zonnebrand beschermt de huid tegen schade door de zon en voedt de huid intens. Daardoor worden fijne lijntjes en rimpels tegengegaan. Dit product wordt aanbevolen voor een droge tot normale volwassen huid en is minder geschikt voor een vettige huid of probleemhuid. Meer weten over dit mooie merk? In dit artikel over “het merk Makari uitgelicht” bespreken we verschillende lijnen van Makari en kun je kijken welke lijn het beste bij jouw huid past.

3. Extra huidverzorging voor de droge huid

In de winter wordt onze huid droog. En dat vraagt om extra verzorging! We smeren onze handen ook vaker in vanwege de droogte, dus waarom ons gezicht niet? Een verzorgend serum kan wonderen doen. 

Een fijn serum voor de droge huid is het Makari Multi-Action Extreme Glow Revitalizing Face Serum. Dit serum is geschikt voor alle huidtypen en kalmeert de droge, jeukende huid. Tevens helpt het serum donkere kringen onder de ogen te vervagen en wordt het natuurlijke vochtgehalte in de huid hersteld. Een perfect serum voor de winterse maanden, als je het ons vraagt! 

4. Scrubben? Nee. Exfoliëren? Ja!

Wanneer je een droge huid hebt kan het fijn zijn om te scrubben, maar met deze droogte kan je de huid ook snel beschadigen met een scrub. De oplossing? Exfoliëren! Gebruik een exfoliërende zeep om de schilferige huid te verwijderen, zoals deze Fair & White Exfoliating Soap. Deze zeep uit de Exclusive lijn reinigt en verzacht de huid. Zorg altijd dat je na het exfoliëren de huid even extra verzorgt met een voedende crème. 

5. Vergeet je lippen niet te verzorgen

Als je handen koud zijn, draag je handschoenen. Maar als je lippen koud zijn, heb je daar niets voor. Er is dan ook niets dat je lippen tegen die kou beschermt. Daarom moet je je lippen zeker niet vergeten te verzorgen! Kies een extra voedende balsem om je lippen mee te verwennen. Palmer’s Cocoa Butter Moisturizing Lip Balm is een lippenbalsem verrijkt met cacao boter, die je lippen extra verzorgt en verzacht. 

6. Verzorg ook de huid onder je ogen goed

Wat voor je lippen geldt, geldt eigenlijk ook voor de huid onder je ogen. Ook daar is geen muts voor (hooguit een skibril, maar die draag je ook niet elke dag). Daarom moeten ook deze plekjes extra goed verzorgd worden met een oogcrème. De Himalaya Youth Eternity Under Eye Cream is een goed product hiervoor. Dit product vermindert donkere kringen, rimpels en fijne lijntjes en verzorgt de huid. Wat wil je nog meer?

Hopelijk heb je door deze tips een stralende, gezonde en warme huid deze winter! Natuurlijk hebben we nog veel meer heerlijke serums, voedende crèmes, reinigende exfoliators en nog veel meer in ons assortiment. Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Aarzel niet om ons te contacteren.