Terug

Biologische haarproducten: is dit beter voor je haar?

Biologische haarproducten: is dit beter voor je haar?

Producten die biologische ingrediënten bevatten en diervriendelijk zijn geproduceerd, is dit nog steeds een fabel? Bij het merk Mielle niet! In de cosmeticawereld is er de afgelopen jaren een enorme shift geweest in de productie van shampoo’s, conditioners en andere producten, met Mielle als koploper.

Het is steeds belangrijker geworden dat de productie van cosmetica natuurlijker en diervriendelijker gebeurt. Logisch toch? Want natuurlijke ingrediënten zijn veel gezonder voor je haar dan chemische producten zou je zeggen. Dit is precies wat wij in dit blog hebben uitgezocht. Dus wil jij weten of biologische haarproducten ook écht beter zijn voor je haar? Lees dan snel verder!

Welke ingrediënten worden gebruikt in biologische haarproducten?

Er wordt natuurlijk vaak gesproken over biologische producten. Of dit nu gaat om cosmetica producten of voedselproducten, bedrijven zeggen al snel dat hun product biologisch is. We zien toch vaak dat dit niet helemaal waar is. Gelukkig kunnen we bevestigen dat Mielle wel degelijk alleen maar gebruikmaakt van biologische en natuurlijke ingrediënten.

Mielle heeft diverse collecties opgezet voor ieder soort haartype met ieder een eigen doeleinde. Zo hebben we de Rosemary Mint Oil van misschien wel de bekendste Mielle collectie, de Rosemary Mint collectie. De producten uit deze collectie bevatten ingrediënten zoals rozemarijn, munt en biotine die helpen met het verzorgen en voeden van beschadigd en droog haar. Alle producten van Mielle bevatten dan ook geen chemische stoffen zoals sulfaten, parabenen, DEA en zijn niet blootgesteld aan dierproeven.

Mielle Rosemary Mint Scalp & Hair Strengthening Oil 59ml

De voordelen van biologische ingrediënten in haarproducten

Zoals verwacht zitten er diverse voordelen aan het gebruik van biologische haarproducten. Allereerst zijn de ingrediënten allemaal natuurlijk. Hierdoor zitten er weinig tot geen schadelijke stoffen in de productmix die eventuele schade kunnen veroorzaken aan je haar. Maar welke voordelen hebben biologische haarproducten van merken als Mielle nog meer?

Natuurlijke verzorging en versteviging

Zoals we al een beetje lieten doorschemeren, is het grootste voordeel de natuurlijke werking van de ingrediënten. Veel haarproducten op de markt zijn gemaakt van chemische stoffen die de kracht van de natuur proberen na te bootsen, zoals het voeden en verzorgen van je haar. In tegenstelling tot het overgrote deel van de cosmeticawereld, halen de producten van Mielle hun kracht daadwerkelijk uit de natuur.

Neem bijvoorbeeld de Mielle Sea Moss Gel Hair Masque. Dit haarmasker heeft als hoofdingrediënt zeemos. Zeemos ondersteunt en voedt iedere haarlok tot aan de kern. Het bevordert namelijk de haargroei en helpt tegen seizoensgebonden haaruitval. Een echte aanrader voor iedereen die sterk en stevig haar wil. Nieuwsgierig? Bestel dan de Mielle Sea Moss Bundle en heb alle producten in één keer in huis.

Mielle Sea Moss Bundle

Natuurlijke hydratatie voor beschadigd haar

Een ander groot voordeel van biologische haarproducten is de natuurlijke hydratatie van veel biologische ingrediënten. Ik denk dat iedereen weleens last heeft van droog haar, gespleten punten of misschien zelfs beschadigd haar. Vaak wordt dan aangeraden om vaker naar de kapper te gaan en diverse producten te gebruiken. 

Gelukkig biedt de Mielle Rice Water collectie de oplossing. Last van gespleten haarpunten? Kijk dan naar de Mielle Rice Water Split End Therapy. Ook last van droog en beschadigd haar? Bestel dan gelijk de gehele collectie van Rice Water met de Mielle Rice Water Hydrating Shampoo, de Mielle Rice Water Clay Masque en de Mielle Rice Water Shine Mist.

Mielle Rice Water Hydrating Shampoo 227g

Een natuurlijke geur en vitamineboost

Het laatste voordeel dat we belangrijk vinden om te benoemen, heeft te maken met vitamines. Veel merken claimen diverse vitamines te hebben toegevoegd aan hun producten. Vaak zijn dit extracten en is het zo verdund dat deze ‘’vitamines’’ niet veel meer uithalen voor je haar. Wil je echte vitamines toevoegen aan je haar? Kies dan voor de Mielle Pomegranate & Honey collectie. Met acht diverse producten voor ieder haartype ben je gegarandeerd van genoeg vitamines om jouw haar te verstevigen en een boost te geven.

Door het uitgebreide assortiment van deze collectie kun jij je hele haar routine vullen met de producten van Mielle. Start met de Mielle Pomegranate & Honey Shampoo voor een verzachtende werking. Na het afdrogen kies je voor de Mielle Pomegranate & Honey Leave-In Conditioner of voor de Mielle Pomegranate & Honey Vitamin C Gel. Perfect om jouw haar de gehele dag te voorzien van alle vitamines die het nodig heeft.

Mielle Pomegranate & Honey Moisturizing and Detangling Shampoo

Kies voor biologische haarproducten: haal Mielle vandaag nog in huis

Het moge wel duidelijk zijn dat biologische haarproducten een hoop voordelen met zich meebrengen en Mielle de absolute koploper is op het gebied van biologische haarproducten. We raden dan ook aan om vandaag nog je Mielle producten te bestellen. Zorg voor je haar en geniet van de natuurlijke werking van Mielle’s organische producten.

Zijn bovengenoemde producten niet helemaal jouw stijl? In ons assortiment vind je nog diverse andere biologische producten van het merk Mielle zoals de Oats & Honey Conditioner of de RX Hawaiian Scalp Treatment. Beide collecties zijn voorzien van natuurlijke ingrediënten die hun eigen doel hebben. Het is dan ook aan te raden om te kijken naar producten uit diverse collecties om je haar optimaal te vitaliseren.

Mielle Oats & Honey Soothing Conditioner 237ml

Bestel al je haarproducten bij A&F Cosmetics

A&F Cosmetics is dé webshop voor al je haarproducten en andere cosmeticaproducten. Ben jij op zoek naar haarverzorginghuidverzorgingmake-upsupplementen of andere cosmeticaproducten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Heb jij nog vragen over ons assortiment Mielle producten of een van onze andere producten? Neem dan contact met ons op.